BIOGRAFIE

Buitenkind

Ik was echt een buitenkind. In Hazerswoude-dorp in Zuid-Holland, waar ik werd geboren (1968) en opgroeide, hadden we een grote tuin met een pony, een geit, lammetjes en konijnen. Terwijl mijn ouders vaak druk aan het werk waren in hun zaak, een slijterij, bouwde ik hutten, ving kikkers en kweekte groente in mijn eigen tuintje. Vele uren bracht ik ook door bij mijn oma, die een café-restaurant had gerund en nog steeds veel tijd in de keuken doorbracht. Terwijl zij in de pannen stond te roeren keek ik mee en ontwikkelde ik een liefde voor eten en koken.

Studie en werk

Na mijn studie Biologie en Milieukunde in Utrecht vervulde ik diverse functies bij het Wereld Natuur Fonds. Kantoorwerk bleek echter niets voor mij, ik wilde naar buiten! Jarenlang was ik beheerder van een schoolboerderij in Bilthoven. Samen met de schoolkinderen en vrijwilligers droeg ik zorg voor de dieren, de weides en de moestuinen. Kinderen die zich niet thuis voelden in het klaslokaal bleken veel baat te hebben bij het werken op de boerderij. Ook volwassenen die vastgelopen waren in hun leven, herstelden, bouwden aan hun zelfvertrouwen en ontwikkelden nieuwe vaardigheden. Om mensen nog beter te kunnen begeleiden, ging ik de opleiding Natuur in Leiderschap (coaching in de buitenlucht) doen op de Kraaybeekerhof in Driebergen. 

Werken als zelfstandige

Sinds 2016 werk ik als zelfstandige. Ik begeleid volwassenen die om wat voor reden dan ook op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden in hun leven. Mensen die zijn vastgelopen in hun werk of in het leven en mensen die behoefte hebben aan structuur/houvast of juist ruimte willen creëren voor nieuwe mogelijkheden. Deze begeleiding verzorg ik bij (zorg)tuinen, stadsboerderijen of zorginstellingen waar gewerkt kan worden in tuin, keuken of atelier.

Daarnaast geef ik les in mijn andere passie: beeldhouwen. In mijn tuin en atelier in Bunnik geef ik cursussen en workshops beeldhouwen in steen. Altijd begeleid met heerlijke gerechtjes uit eigen keuken en moestuin.